Barndag 2016

Välbesökt tillställning för integration med barn i centrum

Den nybildade föreningen Hällefors kultur- och integrationscenter arrangerade i tisdag en barndag i Hällefors. Där kunde barn hoppa och leka i hoppborgar, åka rutschkana, eller svalka sig i skuggan med lite fika.

HÄLLEFORS: Barnens dag

Föreningen kunde inte ha valt en bättre dag, solen sken och fåglarna kvittrade.

Barndag2016, Filipstads tidning

– Jag trodde inte att det skulle komma så här många barn, säger Ahmed Omar som är kontaktperson hos Hällefors kultur- och integrationscenter.

– Vi hade tur med vädret och är jätteglada att det dök upp så många.

Främja integration

Det hela började med att de ville göra något för att främja integrationen.

– Vi är en nybildad förening och vi har tänkt hålla i aktiviteter under sommaren. När kommunen gick in med bidrag så kom vi på idén att vi att ville ha en dag för barnen.

Nu har du redan börjat smida planer för framtiden.

– Det här är vårt första arrangemang, men definitivt inte vårt sista. Vi har blivit tillfrågade av Islamiska föreningen om att komma tillbaka i morgon för deras skull. Nästa år ska vi utveckla ännu mer och göra det ännu bättre, säger ordförande Hussein Abdulgaadir.

Uppskattat av besökarna

Linda Gustafsson besökte barndagen ihop med sina barn Melvin och Maja samt extrabarnet Ester.

– Jag läste om det här på Facebook och tyckte att det var ett jättebra initiativ. Allt som främjar integration är bra och bör uppmuntras. Och med det här vädret blev det verkligen en perfekt aktivitet, säger Linda Gustafsson.

– Det kändes bra att åka rutschkana, det har varit en väldigt rolig dag, berättar Maja Gustafsson.